Search found 7 matches

by lukew
Sun Apr 26, 2020 2:46 pm
Forum: General discussion
Topic: Custom baud rates on F103
Replies: 4
Views: 1611

Re: Custom baud rates on F103

I finally found the issue(s). I didn't check the serial port naming properly. I was using Serial1 instead of Serial2, then had to move to Serial3 as A0 to A7 are used by the LCD data lines. I just got back into the project after working on a few other wiring jobs on the car, so far so good, just a s...
by lukew
Mon Mar 30, 2020 2:48 pm
Forum: General discussion
Topic: Custom baud rates on F103
Replies: 4
Views: 1611

Custom baud rates on F103

I've had a search but can't find any info. I'm moving an OBD project from a Due to a bluepill board. It connects to an IAW16F ECU and uses specific baud rates (initially 1200 then 7812). My code works fine as is (display wise) so I've yet to make any changes however it can't communicate with the ECU...
by lukew
Sun Feb 23, 2020 4:54 pm
Forum: General discussion
Topic: STM32F103C8T6: Confirmation of counterfeiting by ST
Replies: 14
Views: 5087

Re: STM32F103C8T6: Confirmation of counterfeiting by ST

Mine from Amazon in the UK have the same markings. I'll get onto them about it as they were dispatched by Amazon. Was a few months back but they usually go above and beyond to help customers in my experiance.
by lukew
Sun Feb 23, 2020 3:32 pm
Forum: General discussion
Topic: HI there, got an odd hanging issue
Replies: 8
Views: 1885

Re: HI there, got an odd hanging issue

Thanks for the advice. I've just found out that I likely have boards with the fake micros on them so until I get some PCB's made with genuine STM parts on them I'll hold off on any bug finding.
by lukew
Sat Feb 22, 2020 10:17 pm
Forum: General discussion
Topic: HI there, got an odd hanging issue
Replies: 8
Views: 1885

Re: HI there, got an odd hanging issue

Not got a clue what was up with it but after updating the core from 1.7 to 1.8, relaunching the IDE and adding come more control logic to the control loop, it started workng fine. It's just completed a simulated control cycle and performed perfectly fine. The LED was indicating something but what I ...
by lukew
Sat Feb 22, 2020 5:05 pm
Forum: General discussion
Topic: HI there, got an odd hanging issue
Replies: 8
Views: 1885

Re: HI there, got an odd hanging issue

I did think about memory, I had it print out the result of xPortGetFreeHeapSize and it was about 10k. All of the program variables are stored in a single global struct with each task only needing a couple of int's to work with. I do have 2 devices sharing an SPI port but I use a semaphore to prevent...
by lukew
Sat Feb 22, 2020 4:35 pm
Forum: General discussion
Topic: HI there, got an odd hanging issue
Replies: 8
Views: 1885

HI there, got an odd hanging issue

I'm having issues with FreeRTOS on a Bluepill locking up. I'm working on a state machine and it runs inside a timer event once every 5 seconds. If I use Serial.print() from within a switch statement, the thing locks up and the LED blinks 3 times, then stays solid for 2 seconds and repeats. If I unco...

Go to advanced search