Page 2 of 2

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 1:08 pm
by stevestrong
You just have to use defines like this:

Code: Select all

#define audioSerial Serial3
Serial1,2,3 are already defined with default pins in the core.

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 2:03 pm
by Mangy_Dog
Thats what i was doing, till serial3 stopped working... I just felt if i could redefind the hardware for serial 3 if it came back id be able to fix it

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 3:10 pm
by stevestrong
But now Serial3 is working, isn't it?

Btw, the correct declaration would be:

Code: Select all

HardwareSerial my_serial_name(USART3, BOARD_USART3_TX_PIN, BOARD_USART3_RX_PIN);
see here and here.
So your declaration

Code: Select all

HardwareSerial audioSerial(USART3,PB11,PB10);
should work.

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 3:51 pm
by Mangy_Dog
Yeah thats whats been confusing....
HardwareSerial audioSerial(USART3,PB11,PB10);
Doesnt work.

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 7:44 pm
by stevestrong
And what exactly means "doesn't work"?

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 8:08 pm
by Mangy_Dog
USART3 was not declared in this scope. is one error it gets

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 8:21 pm
by stevestrong
It looks like some include was missing indeed, I just fixed in Roger's repo, see https://github.com/rogerclarkmelbourne/ ... f3c60f7674.

Re: Trouble declaring hardware serial... And Serial3 not declared in this scope

Posted: Sun Oct 18, 2020 9:49 pm
by Mangy_Dog
Haha that fixed the hardware serial defining :)
Thank you

ive still not figured out what actually broke the serial3 in the first place. I redid all the changes to the freshly downloaded rogerscore. And still worked...

Sooo strange.